Επανασχεδιασμός ιστοσελίδας χωρίς απώλεια seo

Επανασχεδιασμός ιστοσελίδας χωρίς απώλεια seo

Ο όρος επανασχεδιασμός μιας ιστοσελίδας χωρίς απώλεια του SEO αναφέρεται στην πραγματοποίηση σημαντικών αλλαγών στο σχεδιασμό, τη διάταξη και τη δομή μιας ιστοσελίδας, διασφαλίζοντας παράλληλα ότι η βελτιστοποίηση των μηχανών αναζήτησης (SEO) του ιστότοπου δεν θα επιρεαστεί αρνητικά. Περιλαμβάνει προσεκτικό σχεδιασμό και εφαρμογή διαφόρων στρατηγικών για τη διατήρηση ή τη βελτίωση της κατάταξης της ιστοσελίδας στις μηχανές αναζήτησης και της οργανικής επισκεψιμότητας.

Πίνακας περιεχομένων

  1. Αναμόρφωση ιστοτόπου και SEO
  2. Πράγματα που πρέπει να έχετε κατά νου εάν ο στόχος σας είναι ο επανασχεδιασμός μιας ιστοσελίδας χωρίς να χάσετε το SEO
    2.1. Παρακολουθήστε κάθε πτυχή
    2.2 Ποτέ μην εργάζεστε σε ζωντανό ιστότοπο
    2.3 Συγκρίνετε τις διατάξεις της παλιάς και της νέας ιστοσελίδας
    2.4 Διατηρήστε τα δεδομένα του αρχικού ιστοτόπου
    2.5 Χρησιμοποιήστε μια προσωρινή διεύθυνση URL για τον νέο ιστότοπο
    2.6 Κάντε χρήση των ανακατευθύνσεων 301
    2.7 Χρησιμοποιήστε αποτελεσματικές σελίδες 404
    2.8 Διατηρήστε αρχείο των backlinks
  3. Λεπτομέρειες που πρέπει να αντιμετωπιστούν πριν από την έναρξη λειτουργίας
  4. Μετά την έναρξη λειτουργίας του νέου δικτυακού τόπου
  5. Συνοψίζοντας
  6. Αναμόρφωση ιστοτόπου και SEO

Αυτό είναι κάτι που κάθε ιδιοκτήτης ιστότοπου τρέμει περισσότερο από οτιδήποτε άλλο – το έργο του επανασχεδιασμού μιας ιστοσελίδας, διατηρώντας παράλληλα τη λεπτή ισορροπία της διαδικτυακής σας παρουσίας.

Οι κίνδυνοι απώλειας πελατών, πληροφοριών του ιστοτόπου και σημαντικών κατατάξεων στις μηχανές αναζήτησης είναι γνήσιοι. Μπορούν να έχουν μακροπρόθεσμες συνέπειες για το τελικό αποτέλεσμα της επιχείρησης. Ωστόσο, μια εταιρεία σχεδιασμού ιστοσελίδων μπορεί να σας βοηθήσει στο θέμα αυτό.

Ωστόσο, υπάρχουν ορισμένα πράγματα που μπορείτε να κάνετε για να μειώσετε τον αντίκτυπο στην επιχείρησή σας.

  1. Πράγματα που πρέπει να έχετε κατά νου εάν ο στόχος σας είναι ο επανασχεδιασμός μιας ιστοσελίδας χωρίς να χάσετε το SEO

2.1. Παρακολουθήστε κάθε πτυχή
Πρόκειται για το σημαντικότερο. Θα μπορούσατε να κάνετε ένα τεράστιο λάθος και να μην καταλάβετε ότι κάτι δεν πάει καλά μέχρι να είναι πολύ αργά – ή τουλάχιστον όχι χωρίς μια τεράστια προσπάθεια.

Μπορείτε να γλιτώσετε πολύ ταλαιπωρία αν παρακολουθείτε τα πάντα από την αρχή. Γι’ αυτό η σύσταση είναι να ζητήσετε τη βοήθεια μιας έμπειρης εταιρείας σχεδιασμού ιστοσελίδων, καθώς είναι συνηθισμένη να αντιμετωπίζει καθημερινά αυτά τα έργα.

Επενδύστε σε εργαλεία παρακολούθησης SEO αμέσως μόλις αποφασίσετε να προβείτε σε επανασχεδιασμό. Μια εταιρεία σχεδιασμού ιστοσελίδων συνήθως παρακολουθεί όλες τις βασικές μετρήσεις SEO για να εντοπίζει σημάδια διαταραχής της δύναμης. Παρακολουθήστε τα ακόλουθα:

Κατατάξεις για λέξεις-κλειδιά
Οργανική κυκλοφορία στις μηχανές αναζήτησης
Αριθμός backlinks συνολικά
Βαθμολογία Alexa Domain Authority Score για την παγκόσμια κατάταξη Speed Spam
Ροή εμπιστοσύνης/ροή αναφοράς
Ασφάλεια (χωρίς spam, ιούς και κακόβουλο λογισμικό) (χωρίς spam, ιούς και κακόβουλο λογισμικό)

2.2 Ποτέ μην εργάζεστε σε έναν ζωντανό ιστότοπο
Αυτό είναι το πιο κρίσιμο πράγμα που πρέπει να θυμάστε όταν κάνετε αλλαγές στον ιστότοπό σας. Παρακαλούμε διατηρήστε τον ιστότοπό σας ως έχει όσο είναι ζωντανός. Το ίδιο θα σας συστήσει και μια αξιόπιστη εταιρεία σχεδιασμού ιστοσελίδων στην Αθήνα.

Απενεργοποιήστε τον ιστότοπο όσο κάνετε βελτιώσεις (δεν συνιστάται, διότι οι επισκέπτες θα απογοητευτούν) ή δημιουργήστε τον νέο ιστότοπο σε ξεχωριστό τομέα και ανταλλάξτε τον με τον αρχικό όταν τελειώσετε (αυτή είναι η συνιστώμενη μέθοδος).

Η πραγματοποίηση αλλαγών σε έναν ιστότοπο είναι συχνά χρονοβόρα και τα λάθη είναι αναπόφευκτα, οπότε είναι προτιμότερο να αποφεύγετε την αντιμετώπιση των προβλημάτων που προκύπτουν με την εργασία σε έναν ζωντανό ιστότοπο.

2.3 Συγκρίνετε τις διατάξεις των παλαιών και των νέων ιστοτόπων
Οι πελάτες προτιμούν την εξοικείωση, οπότε η δραστική αλλαγή της δομής του ιστοτόπου σας κατά τον επανασχεδιασμό του δεν είναι καλή ιδέα, και μια κορυφαία εταιρεία σχεδιασμού ιστοσελίδων το καταλαβαίνει αυτό πολύ καλά. Πριν ξεκινήσετε να εργάζεστε πάνω σε έναν νέο σχεδιασμό, χρησιμοποιήστε ένα πρόγραμμα ανίχνευσης για να χαρτογραφήσετε τη διάταξη του υπάρχοντος ιστότοπού σας, ώστε να μπορέσετε να ταιριάξετε τον νέο ιστότοπο με αυτήν. Αφού επανασχεδιάσετε τον ιστότοπο, σαρώστε τον για να συγκρίνετε τη δομή του με την αρχική.

2.4 Διατηρήστε τα δεδομένα του αρχικού ιστοτόπου
Δημιουργήστε μια λίστα με όλες τις σελίδες από τον παλιό ιστότοπο για να διατηρήσετε τη συνοχή μεταξύ των δύο. Εάν οι διευθύνσεις URL για τις σελίδες του νέου ιστότοπου αλλάξουν, πρέπει να ενημερώσετε τις μηχανές αναζήτησης για τις αλλαγές χρησιμοποιώντας ανακατευθύνσεις 301. Αν δεν το κάνετε αυτό, θα βλάψετε την κατάταξη και την εμπιστοσύνη των πελατών σας και θα χάσετε οργανική επισκεψιμότητα στον ιστότοπό σας. Θα πρέπει επίσης να αποθηκεύσετε το sitemap του αρχικού ιστότοπου σε ένα αρχείο κειμένου για μελλοντική αναφορά.

2.5 Χρησιμοποιήστε μια προσωρινή διεύθυνση URL για τον νέο ιστότοπο
Με αυτόν τον τρόπο αποφεύγετε την αναστάτωση από τον παλιό στον νέο ιστότοπο. Δημιουργήστε μια προσωρινή διεύθυνση URL για τη νέα σας ιστοσελίδα και αντιγράψτε εκεί την παλιά σας ιστοσελίδα. Στη συνέχεια, κάντε όποιες αλλαγές θέλετε. Βεβαιωθείτε ότι δεν θα δεικτοποιήσετε αυτή την προσωρινή διεύθυνση URL, επειδή θέλετε να εμφανίζεται στα αποτελέσματα των μηχανών αναζήτησης μόλις ο νέος ιστότοπος είναι έτοιμος να τεθεί σε λειτουργία. Όταν τελειώσετε με τον νέο ιστότοπο, αλλάξτε το όνομα τομέα και δημοσιεύστε τον.

2.6 Χρησιμοποιήστε τις ανακατευθύνσεις 301
Πρέπει να χρησιμοποιήσετε ανακατευθύνσεις 301 σε όλες τις σελίδες του προηγούμενου ιστότοπού σας. Η ανακατεύθυνση 301 ενημερώνει τις μηχανές αναζήτησης ότι η διεύθυνση URL μιας συγκεκριμένης σελίδας έχει αλλάξει, διασφαλίζοντας ότι οι επισκέπτες του ιστότοπου μπορούν να βρουν αυτό που αναζητούν. Η ανακατεύθυνση 301 διασφαλίζει επίσης ότι όλοι οι σελιδοδείκτες και οι σύνδεσμοι κοινωνικής δικτύωσης προς τον αρχικό ιστότοπο παραμένουν λειτουργικοί και μετά την έναρξη λειτουργίας του νέου ιστότοπου. Βεβαιωθείτε ότι η ανακατεύθυνση 301 κάθε σελίδας παραπέμπει στο ίδιο περιεχόμενο του νέου ιστότοπου όταν ρυθμίζετε τις ανακατευθύνσεις 301. Εάν αυτό δεν είναι δυνατό για κάθε σελίδα, βεβαιωθείτε ότι το περιεχόμενο που συνδέεται με αυτήν είναι παρόμοιο. Δημιουργήστε μια γενική ανακατεύθυνση που παραπέμπει όλες τις παλιές σελίδες στην αρχική σελίδα του νέου ιστότοπου. Διαφορετικά θα εκνευρίσει τους επισκέπτες του ιστότοπου. Έχετε λοιπόν αυτό κατά νου όταν προσφέρετε υπηρεσίες σχεδιασμού ιστοτόπων όπως η αναμόρφωση.

2.7 Χρήση αποτελεσματικών σελίδων 404
Το μήνυμα 404 page not found (σελίδα δεν βρέθηκε) είναι απαραίτητο σε κάθε ανασχεδιασμό ιστοτόπου, επειδή οι σελίδες μπορεί να χαθούν στο χάος ή οι σύνδεσμοι να σπάσουν. Μια καλή σελίδα 404 θα βοηθήσει τους χρήστες και τις μηχανές αναζήτησης να επιστρέψουν στις πληροφορίες που αναζητούν ή σε άλλη τοποθεσία στον ιστότοπό σας. Η συμπερίληψη ενός πλαισίου μηχανών αναζήτησης στη σελίδα 404 την καθιστά φιλική προς τους χρήστες και τις μηχανές αναζήτησης. Μπορείτε επίσης να διατηρήσετε το μενού του ιστότοπου στη σελίδα 404.

2.8 Διατηρήστε αρχείο των backlinks
Κάθε ιδιοκτήτης ιστοτόπου ανησυχεί μήπως χάσει όλους τους συνδέσμους που έχει κερδίσει με κόπο. Μπορείτε να συλλέξετε στατιστικά στοιχεία χρήσης των backlinks και ο καλύτερος τρόπος για να μεταφέρετε αυτά τα backlinks στον νέο σας ιστότοπο είναι να επικοινωνήσετε με τους ιδιοκτήτες των πιο δημοφιλών backlinks και να ζητήσετε να αλλάξουν οι σύνδεσμοι ώστε να δείχνουν στις νέες σελίδες. Εάν αυτό δεν είναι εφικτό, βεβαιωθείτε ότι οι σελίδες με τους υπόλοιπους συνδέσμους έχουν ανακατευθύνσεις 301.

  1. Λεπτομέρειες που πρέπει να αντιμετωπιστούν πριν από την έναρξη λειτουργίας

Αφού ολοκληρώσετε τον επανασχεδιασμό του ιστοτόπου σας, υπάρχουν ακόμη μερικές λεπτομέρειες που πρέπει να διευθετήσετε πριν από τη θέση σε λειτουργία, σχετικά με τις οποίες μπορείτε να μιλήσετε με μια εταιρεία σχεδιασμού ιστοσελίδων. Χρησιμοποιήστε μεταπεριγραφές και συμπιέστε τις εικόνες για ταχύτερη φόρτωση, ώστε να βελτιστοποιήσετε τις νέες εικόνες για SEO. Ελέγξτε το αρχείο robots.txt για να βεβαιωθείτε ότι είναι σωστά ρυθμισμένο ώστε να επιτρέπει την πρόσβαση στους ανιχνευτές μηχανών αναζήτησης. Οι ανιχνευτές μπορούν να διαβάσουν τον ιστότοπό σας μόνο εάν έχει ρυθμιστεί σωστά. Αναζητήστε σπασμένους συνδέσμους στον νέο ιστότοπο.

Συνδεθείτε στο Google Webmaster Tools και επιβεβαιώστε ότι ο νέος ιστότοπος έχει επαληθευτεί. Στη συνέχεια, χρησιμοποιήστε το FETCH AS GOOGLE για να βεβαιωθείτε ότι ο νέος ιστότοπος μπορεί να διαβαστεί σωστά. FETCH AND RENDER και, στη συνέχεια, SUBMIT TO INDEX τον ιστότοπο και όλες τις συνδεδεμένες διευθύνσεις URL στην Google. Θα πρέπει επίσης να χρησιμοποιηθεί ένας web crawler για να χαρτογραφηθεί η δομή του νέου ιστότοπου και να συγκριθεί με τον αρχικό ιστότοπο. Το sitemap του ανασχεδιασμένου ιστότοπού σας θα πρέπει να υποβληθεί στις μηχανές αναζήτησης, οι οποίες θα βοηθήσουν στην ευρετηρίαση του νέου ιστότοπου.

  1. Μετά την έναρξη λειτουργίας του νέου δικτυακού τόπου

Όταν ο επανασχεδιασμένος ιστότοπός σας είναι ζωντανός, συγκρίνετε τα ποσοστά αναπήδησης πριν και μετά τον επανασχεδιασμό. Η αύξηση του ποσοστού αναπήδησης υποδεικνύει ότι οι χρήστες δεν είναι ικανοποιημένοι με κάτι σχετικά με τον ανασχεδιασμό και ίσως χρειαστεί να κάνετε αλλαγές. Συνεχίστε να παρακολουθείτε τις κατατάξεις σας στις μηχανές αναζήτησης για τυχόν βελτίωση ή μείωση. Η Google συνιστά μια μεταβατική περίοδο τουλάχιστον 180 ημερών, κατά τη διάρκεια της οποίας θα πρέπει να διατηρήσετε το παλιό σας όνομα τομέα και να χρησιμοποιήσετε ανακατευθύνσεις 301.

Η μετάβαση από τον αρχικό ιστότοπό σας σε μια ανασχεδιασμένη έκδοση είναι πάντα δύσκολη. Ωστόσο, η τήρηση αυτών των προτάσεων μπορεί να κάνει την προσφορά τέτοιων υπηρεσιών σχεδιασμού ιστότοπου ευκολότερη και να μειώσει τη διαταραχή στην επιχείρησή σας.

  1. Συνοψίζοντας

Όσο δύσκολο και αν φαίνεται, μια κορυφαία εταιρεία σχεδιασμού ιστοσελίδων στην Αθήνα όπως εμείς, μπορεί να χειριστεί τον επανασχεδιασμό της ιστοσελίδας σας, διασφαλίζοντας παράλληλα ότι δεν θα παρεμποδίσει το SEO σας. Προσφέρουμε υπηρεσίες σχεδιασμού ιστοσελίδων που ανταποκρίνονται ακριβώς στις προσδοκίες σας. Αλλά και ως έμπειρη εταιρεία SEO στην Αθήνα, κατανοούμε την αξία που φέρνουν οι υπηρεσίες SEO σε μια επιχείρηση και την ευημερία της.

Η προσφορά άψογων υπηρεσιών σχεδιασμού ιστοσελίδων και η φροντίδα της διαδικτυακής σας προβολής απαιτεί τεράστια τεχνογνωσία, γεγονός που μας καθιστά την εταιρεία σχεδιασμού ιστοσελίδων στην οποία μπορείτε να βασιστείτε.

Ως κορυφαία εταιρεία ψηφιακού μάρκετινγκ στην Αθήνα, προσφέρουμε εξαιρετικά προσιτά πακέτα SEO, καθώς πιστεύουμε ότι η δημιουργικότητα μπορεί να συνυπάρξει με την οικονομική προσιτότητα. Το έχουμε αποδείξει αυτό σε πολλούς από τους πελάτες μας.

Post A Comment